A magyar Adobe felhasználók szakmai közössége és érdekképviselete

Adobe Illustrator CC (2015) frissítés

Az Adobe másik vázlóshajó szoftvere, az Illustrator is megkapta ma a 2015-ös frissítéseket, amiben van pár érdekes és hasznos megoldás. Lássuk.

Szerkesztés egyszer, frissítés mindenhol
A Creative Cloud Libraries kellékei mostantól csatolhatók, így ha módosulnak, akkor munkacsoportjának összes tagja frissítheti őket azokban az Illustrator-, Photoshop- vagy InDesign-projektekben, amelyekben az érintett kellékek szerepelnek.

GPU Performance (GPU-teljesítmény)
Az Adobe Illustrator CC alkalmazásban a GPU-teljesítmény funkció lehetővé teszi az Illustrator művészi kompozíció renderelését a grafikus processzor révén. Ez a funkció az Illustrator CC 2014-es kiadásában jelent meg, de csak bizonyos, kompatibilis NVIDIA grafikai feldolgozóegységgel rendelkező Windows számítógépekhez. Az Illustrator CC 2015-ös kiadásában a GPU-teljesítmény funkció már Mac és Windows számítógépeken is igénybe vehető GPU-k széles skálájához.

A tökéletes kép és grafika – egy szempillantás alatt kéznél
Az új Adobe Stock piactéren jogdíjmentes képeket és vektorgrafikákat kereshet, licencelhet és kezelhet közvetlenül az Illustrator CC alkalmazásból. 40 millió kellék közül választhat, a kiválasztott elemeket Creative Cloud Libraries-könyvtárába mentheti, ahonnan áthúzhatja őket projektjeibe.

Tízszer gyorsabb nagyítás, pásztázás és görgetés
A nagy teljesítményű Mercury rendszernek köszönhetően a pásztázás, a nagyítás és a görgetés több mint tízszer gyorsabb, ráadásul zökkenőmentesebben, lépésenkénti váltogatás nélkül végezhető.

Tízszer nagyobb mértékű nagyítás
Grafikáin az eddigi 6400% helyett most már akár 64 000%-os nagyítással is dolgozhat a nagyobb precizitás érdekében.

Munkája soha nem vész el
Munkáját akkor is helyreállíthatja, ha elfelejtett menteni, mielőtt az Illustrator összeomlott. Csak indítsa újra az alkalmazást, és az helyreállítja a fájlt, amelyen dolgozott. Az Illustrator lehetőséget kínál a probléma okának gyors diagnosztizálására, akár sérült betűtípus, akár elavult illesztőprogram vagy hiányzó bővítmény okozta.

Integráció az új Adobe Comp CC szoftverrel
iPad készülékén is készíthet terveket nyomtatásban, weben vagy mobileszközön való felhasználásra. Munkacsoportja megosztott Creative Cloud Libraries-könyvtárából kreatív kellékeket húzhat át a Comp alkalmazásba, majd terveit azonnal továbbíthatja az Illustrator felé. Az összes szöveg, kép és grafika élő és szabadon szerkeszthető.

A Sketch és a Line alkalmazásban készült grafikák használata nagy formátumú tervekben
A Photoshop Sketch és az Illustrator Line alkalmazásban készült rajzok akár az eredeti méret négyszeresére is felnagyíthatók minőségveszteség nélkül.

Sketch-grafikák használata nagy formátumú tervekben
A Photoshop Sketch alkalmazásban készült rajzok akár az eredeti méret négyszeresére is felnagyíthatók minőségveszteség nélkül.

És ez még nem minden
További újdonságok: új egyesítési/kivonási mód az Alakzatformáló eszközhöz, a Görbület eszköz rugalmasabb rajzolást lehetővé tevő frissítései, az érintésvezérléses munkaterület számos fejlesztése és sok más újítás.

Címkék: ,

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Back to top