A magyar Adobe felhasználók szakmai közössége és érdekképviselete

Adobe InDesign CC (2015) frissítés

Az Adobe piacvezető kiadványszerkesztője, az InDesign sem maradt ki a jóból, lássuk milyen újdonságokat kapunk a frissítés után.

Szerkesztés egyszer, frissítés mindenhol
A Creative Cloud Libraries kellékei mostantól csatolhatók, így ha módosulnak, akkor munkacsoportjának összes tagja frissítheti őket azokban az InDesign-, Illustrator- vagy Photoshop-projektekben, amelyekben az érintett kellékek szerepelnek.

A tökéletes kép és grafika – egy szempillantás alatt kéznél
Az új Adobe Stock piactéren jogdíjmentes képeket és videókat kereshet, licencelhet és kezelhet közvetlenül az InDesign alkalmazásból. 40 millió kellék közül választhat, a kiválasztott elemeket Creative Cloud Libraries-könyvtárába mentheti, ahonnan áthúzhatja őket projektjeibe.

Adobe Comp CC-integráció
iPad készülékén bárhol készíthet terveket nyomtatásban, weben vagy mobileszközön való felhasználásra. Munkacsoportja megosztott Creative Cloud Libraries könyvtárából kreatív kellékeket húzhat át a Comp alkalmazásba, majd terveit azonnal továbbíthatja az InDesign felé. Az összes szöveg, kép és grafika élő és szabadon szerkeszthető.

Továbbfejlesztett Mercury Performance System
Legalább kétszer gyorsabban nagyíthat és kicsinyíthet az egér görgőjével, vagy lapozhatja teljes dokumentumok lapjait. Az oldalak bélyegképei szerkesztéskor hamarabb frissülnek.

Képek táblázatba illesztése
A szöveggel együtt most már grafikákat is közvetlenül a táblázatokba illeszthet gyorsan és egyszerűen a Szórópisztoly segítségével, vagy áthúzhat képeket a Keresőből/Intézőből vagy a Tartalomgyűjtőből.

Bekezdések keretezése és árnyékolása
Manuális trükközés nélkül, gyorsan és egyszerűen adhat keretet és árnyékolást a bekezdésekhez. A kiemelések automatikusan alkalmazkodnak a szöveg szerkesztéséhez, akkor is, ha a szöveg több hasábon is átnyúlik. Ráadásul az eltolásokat és egyéb tulajdonságokat is szabályozhatja.

Jobban szabályozható alapértelmezés Acrobat PDF-hez
A nyomtatható PDF-be történő exportálás párbeszédpanelének új lehetőségeivel beállíthatja az alapértelmezett nézet tulajdonságait.

Címkék: ,

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Back to top