A magyar Adobe felhasználók szakmai közössége és érdekképviselete

Adobe Muse CC (2014) újdonságai

Az Adobe megtartotta a Creative Cloud újdonságait bemutató rendezvényét, lássuk milyen újdonságok érhetők el a Muse CC (2014)-es verziójában.

Újratervezve 64 bites támogatással
Teljes mértékben kihasználhatja a böngészők és az operációs rendszerek – például az OS X Mavericks – legújabb frissítéseit, valamint az új hardverek, például a nagy felbontású Retina kijelzők lehetőségeit is.

Böngészőn belüli szerkesztéssel kapcsolatos frissítések
Nem kell többé időt pazarolnia a webhelyei frissítésére. A webhelytulajdonosok a böngészőben maguk is elvégezhetik az akár az Adobe, akár más szolgáltató tárhelyén található élő webhelyük kisebb frissítéseit. Ön pedig eldöntheti, hogy szinkronizálja-e frissítéseiket az eredeti Adobe Muse-fájlokkal.

Creative Cloud-bővítmények
Adobe Muse-sablonfájlok és más tervezési elemek – például navigációs menük és gombok – letöltésével pillanatok alatt hozzákezdhet projektjeihez. Letöltésüket követően kattintással automatikusan mentheti ezeket az elemeket a Library (Könyvtár) panelre, ahonnan felhasználhatja őket munkájához.

HiDPI-kijelzők támogatása
A HiDPI-támogatás engedélyezésével gondoskodhat róla, hogy webhelyei nagy felbontású kijelzőkön is remekül mutassanak. Azt is megadhatja, hogy mely elemeket – például egyes képeket vagy vállalati emblémákat – szeretne HiDPI-kijelzőkre optimalizálni.

HiDPI felbontású felhasználói felület támogatása
A felhasználói felületi elemek, például a menük, panelek és ikonok, valamint az oldalakon elhelyezett tartalmak – így a képek és a szöveg – élesebben fognak megjelenni HiDPI-kijelzőkön. Az alkalmazás észleli a HiDPI-kijelzőket, így képes kihasználni a Retina kijelzőkben és más új technológiákban rejlő lehetőségeket.

Használattal kapcsolatos fejlesztések
Az Adobe Muse megjelenésében és funkcióiban egyaránt közelebb került az Adobe többi termékéhez, például a Photoshop, az Illustrator és az InDesign alkalmazáshoz. Az újratervezett alkalmazás többek között olyan új natív funkciókkal bővült, mint a billentyűparancsok, az utoljára megnyitott, illetve mentett fájlok megjegyzése, a pipetta, valamint az oldalakon elhelyezett képek továbbfejlesztett viselkedése.

100%-os szélességű diavetítések
Mostantól szabályozhatja a teljes szélességben lejátszott diavetítések magasságát. A képek egészen a böngészőablak jobb és bal széléig érnek, és immár rögzített magasságú megjelenítésre is beállíthatók asztali számítógépeken és mobileszközökön egyaránt.

Sötét felhasználói felület
Beállíthatja a munkaterület világosságát. A Photoshop, az Illustrator és az InDesign alkalmazáshoz hasonlóan négy téma közül választhat a világostól a sötétig. Az Adobe Muse vászna a sötétebb témák esetén is fehér marad, így szemével a felhasználói felület helyett a tervre összpontosíthat.

Személyre szabható munkaterület
A munkaterületet elrendezését saját igényeihez igazíthatja. A paneleket most már át is rendezheti, és feloldhatja a dokkolt panelek rögzítését. Egyszerre több tervezési nézetben dolgozva egymás mellett hozhat létre több elrendezést, ami a webhely asztali számítógépekre és mobileszközökre szánt verziójának egyidejű tervezésekor lehet hasznos.

Alkalmazáson belüli előnézet
A böngészők legújabb fejlesztéseit az operációs rendszer natív böngészőtechnológiára hagyatkozva kihasználó, alkalmazáson belüli előnézeti funkcióval közzétételük előtt megtekintheti webhelyei asztali számítógépre, okostelefonra és táblagépre készült verzióinak előnézetét.

És ez még nem minden
Tartalmazza még: váltógombot, amellyel ki- bekapcsolható a böngésző rugalmas szélességelrendezése; helyi (right+click) menüből elérhető a háttérkép kivágása, másolása, beillesztése vagy cseréje; Replace Image (képcsere) menübeállítást tervezési nézetben; és sok mást.

Címkék: , ,

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to top