A magyar Adobe felhasználók szakmai közössége és érdekképviselete

Adobe Photoshop CC (2015) frissítés

Az Adobe a mai nappal közzétette a Creative Cloud 2015-ös frissítését, melyből talán a Photoshop tartalmazza a legtöbb újonságot. Lássuk hogy idén milyen plusz lehetőségeket kapunk.

Egyszeri szerkesztés, és mindenütt frissítés a Linked Assets (Csatolt kellékek) funkcióval
A Creative Cloud Libraries kellékei mostantól csatolhatók, így ha módosulnak, akkor munkacsoportjának összes tagja frissítheti őket azokban az Illustrator-, Photoshop- vagy InDesign-projektekben, amelyekben az érintett kellékek szerepelnek.

Artboardok (Rajztáblák) segítik a hatékony tervezést
A rugalmas és többképernyős tervekhez ideális rajztáblákkal több, eltérő méretű elrendezés készíthető, amelyek egyetlen dokumentumban elhelyezhetők, és egyszerre megtekinthetők. A tartalom másolható és megosztható a rajztáblák között, egyedileg vagy több egyszerre exportálható.

A tökéletes kép és grafika – egy szempillantás alatt kéznél
Az új Adobe Stock piactéren jogdíjmentes képeket és videókat kereshet, licencelhet és kezelhet közvetlenül a Photoshop CC alkalmazásból. 40 millió kellék közül választhat, a kiválasztott elemeket Creative Cloud Libraries-könyvtárába mentheti, ahonnan áthúzhatja őket projektjeibe.

Egyszerűsített és optimalizált használat tervezőknek
A Photoshop CC remek új megoldása, a Tervezési terület (előzetes verzió) egy külön, új dialógusokat és tervorientált funkciókat tartalmazó üzemmódot kínál a mobilalkalmazásokon és webhelyeken dolgozó tervezők számára, amellyel csökkenthető a kattintások, egérmozgatások száma és javul az áttekinthetőség.

Gyorsabb és könnyebb képexport
Az áttervezett exportálási funkcióval egyetlen réteg, rajztábla vagy teljes dokumentum is exportálható egyetlen kattintással. Emellett javult a tömörítés, és a továbbfejlesztett előnézeti beállítások bővültek a vászonmérettel és tökéletesebb kellékkivonással. Egy modernizált Mentés webre funkció.

További rétegstílusok hozzáadása a kívánt megjelenés eléréséhez
Könnyedén hozzáadhatja adott rétegstílusok akár 10 példányát is – köztük a vetett árnyékot, színátmenetes átfedést, színátfedést, belső árnyékot és ecsetvonást – egy réteghez vagy rétegcsoporthoz, és bármely stílust bármikor szerkeszthet. Nem fordul elő raszterizálódás vagy halmozódás a különböző rétegcsoportokban.

Ellenőrizze Photoshop-terveinek iOS eszközökön való megjelenését
Precíz, környezetfüggő és valós idejű előnézeteket használhat mobilalkalmazásában és rugalmas webes terveket a ténylegesen használt iOS készülékeken. Az Adobe Preview CC olyan natív iOS kiegészítő alkalmazás, amellyel USB vagy Wi-Fi kapcsolaton keresztül zökkenőmentesen kapcsolódhat eszközén a Photoshophoz, és miközben tervein dolgozik, megnézheti őket.

Valósághűbb életlenítések additív zajjal
A Blur Gallery (Életlenítési galéria) effektusainál monokromatikus vagy színzajt alkalmazva jobban megközelítheti az eredeti képet – és csökkentheti a megtekintés és nyomtatás közben fellépő sávozódást.

Képek javítása és foltozása az eddiginél gyorsabban
A Healing Brush (Javító ecset), a Spot Healing Brush (Helyi javító ecset) és a Patch tool (Folt eszköz) ugrásszerű sebességnövekedést mutat a Mercury grafikus motor fejlesztéseinek köszönhetően. A Javító ecset eredményei valós időben megtekinthetők, és a Helyi javító ecset és Folt eszköz alkalmazásának eredménye akár 120-szor gyorsabban megjelennek a CS6-hoz képest.

Az összes tervében használt karakterjelek könnyebb elérését szolgáló Glyph (Karakterjelek) panel
A Photoshop CC új, az Illustrator CC és InDesign CC Karakterjelek paneljéhez hasonlóra tervezett Karakterjelek paneljével böngészhető egy betűtípus összes elérhető karakterjele, alternatívák jeleníthetők meg az aktuális karakterjelekhez, és könnyen elérhetők a gyakran használtak.

Objektumok precízebb áthelyezése és kiterjesztése
Az áthelyezett objektum méretét és forgatását vagy a kiterjesztés területét igazíthatja a Tartalomérzékeny mozgatás és Tartalomérzékeny kiterjesztés fejlesztéseinek köszönhetően. Az Átalakítás a művelet közben eszközzel precízen, a kép méretének és helyének megfelelően beállítható a végleges objektum helye.

Jobb panorámaképek a Content-Aware Fill (Tartalomérzékeny) kitöltéssel
Egy négyzetet bejelölve a Tartalomérzékeny kitöltés automatikusan kitölti az összeillesztett panorámaképek szegélyét.

Jobb megjelenítés Windows HiDPI-kijelzőkön
A Windows rendszerre készült Photoshop CC mostantól támogatja a HiDPI-képernyők használatát, így több képpontból áll és élesebb képet ad megjelenítés. A korábban technológiai előzetésként kiadott HiDPI-támogatás most automatikusan bekapcsol, ha az alkalmazás HiDPI-képernyőt észlel.

Összetett 3D modellek egyszerűsítése
Könnyedén csökkentheti a 3D modellek felbontását, hogy lényegesen megnövelje a Photoshop teljesítményét és kiterjessze a minőségi 3D tartalmak megjelenítését a táblagépekre, okostelefonokra és más eszközökre.

Domborító mintázatok automatikus generálása képekből
Automatikusan generálhat pontosabb domborító/normál mintázatokat a fényképek textúráiból. Ugyancsak könnyen szabályozható a 3D modellek felületéhez adott, domborító mintázatokból generált domborítás/bemélyedés magassága és mélysége.

3D tartalom nyomtatása könnyedén
Készítsen nyomtatásra kész 3D PDF és SVX-fájlokat, majd közvetlenül a Photoshop CC alkalmazásból küldje el a nyomtatási feladatokat a 3D csomópontoknak, hogy gyorsan és könnyen elérje a helyi 3D nyomtatási szolgáltatókat.

És ez még nem minden
További újdonságok: tökéletesebb funkcionalitás a rétegek mozgatásakor; akár 80%-kal csökkentett energiafelhasználás várakozó üzemmódban; 3D nyomtatásszolgáltatók árképzésének frissítése és egyéb újdonságok.

Címkék: ,

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Back to top